Υλικό απο την δολοφονική βία των μπάτσων στη γενική απεργία 28-29/6

Υλικό απο την δολοφονική βία των μπάτσων στη γενική απεργία 28-29/6

βοηθήστε στην έρευνα σχετικά με την υλική βιωσιμότητα μιας κομμούνας σήμερα

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Στα χέρια των εργαζομένων του,κατάστημα της Applebee'sΟι συνεταιριστικές επιχειρίσεις αποτελούν μία πρόκληση για τους εργαζόμενος μέσα σε ένα περιβάλλον πλήρης οικονομικής βαρβαρότητας, οι δυσκολίες φυσικά είναι μεγάλες, μιας και απαιτείται η πλήρη χειραφέτηση και συνεργασία όλων των εργαζομένων και στο πεδίο την παραγωγής, αλλά κυρίως στο πεδίο της οργάνωσης και του σχεδιασμού. ωστόσο τέτιου είδους επιχειρήσεις έχουν πολύ αξιόλογα αποτέλεσμα, κάτι που αποτελεί ένα ενθαρρυντικό στοιχείο για κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να αντισταθεί απέναντι στο καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και προσπαθεί να προβάλει πάνω από τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων την αλληλοβοήθεια της αλληλέγγυας οικονομίας.
Τα παραδείγματα επιτυχημένων συνεταιριστικών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο είναι πολλά, μερικές από αυτές έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία που κατάφεραν να επεκταθούν και σε άλλες χώρες, ενώ άλλες συντηρούν ολόκληρες περιοχές με χιλιάδες κατοίκους αλλά και αυτόνομες κοινότητες.

Κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια αναπτύσσετε ο κλάδος των συνεταιριστικών επιχειρήσεων (εκ των οποίων οι περισσότερες είναι κολεκτίβες) στα αστικά κυρίως κέντρα της χώρας. Κάτι αντίστοιχο πραγματοποιήθηκε και με τους εργαζομένους της εταιρίας  Applebee's οι οποίοι μετά από πολλούς μήνες εργοδοτικού εμπαιγμού, εκβιασμών και χλεύης βρέθηκαν άνεργοι έπειτα απο το κλείσιμο της επιχείρησης που δούλευαν, έτσι έχοντας μήνες να πληρωθούν έστω και τον άθλιο σημερινό βασικό μισθό και με την ορατή απειλή της απώλειας των δεδουλευμένων τους αλλά και της αποζημίωσης, αποφάσισαν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, κάνοντας κατάληψη στον πρότινος εργασιακό τους χώρα και αναλαμβάνοντας μόνοι τους την πλήρη λειτουργία της επιχείρησης.
Αυτή εδώ είναι η ανακοίνωση που εξέδωσαν, από εδώ να θα ήθελα να ευχηθώ καλό κουράγιο και μακάρι να τελεσφορήσει και αυτή προσπάθεια.


  Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε επίσχεση εργασίας μετά από δύο μήνες απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία του εργοδότη σε όποιες κινήσεις ή προτάσεις κάναμε για να λυθεί το πρόβλημα της μισθοδοσίας ώστε να εξασφαλιστούν τα συμφέροντά μας αλλά και η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος.


Το μήνα Δεκέμβριο έγινε η πρώτη καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, όπως και τον Απρίλιο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Εισπράξαμε εμπαιγμό, ψέματα και ειρωνεία από τη διοίκηση της εταιρίας. Στη συνέχεια προβήκαμε σε κινητοποιήσεις έξω από το κατάστημα και συμμετείχαμε στις Γενικές Απεργίες στις 15, 28 και 29 Ιούνη. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία συνεχίστηκαν και σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με την γενική διευθύντρια της εταιρίας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μονίμως ανασφαλείς για το μέλλον της επιχείρησης και κατ' επέκταση των θέσεων εργασίας μας (εργαζόμαστε στο κατάστημα στη λεωφόρο Νίκης 15 άτομα και συνολικά στην εταιρία 150).

Στις 15/7 πριν ξεκινήσει η πρωινή βάρδια μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά πως η εταιρεία έκλεισε!Στην επιθεώρηση η εργοδοσία δήλωσε πως δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα από δεδουλευμένα, αποζημιώσεις κτλ. Δηλαδή μετά από χρόνια ξεζούμισμα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μας πετάνε απλήρωτους στο δρόμο, αφού μάζεψαν από τον ιδρώτα μας αρκετά εκατομμύρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Στο δρόμο των συναδέλφων σε Banquet, Πονηρά Μεζεδάκια, Καφεναί κ.α, και των «αγανακτισμένων» στις πλατείες όλης της χώρας, θα αγωνιστούμε για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας.

Ενάντια στην εργοδοτική κοροϊδία, καταλάβαμε το χώρο εργασίας μας για να μην πάρει τίποτα ο εργοδότης μέχρι να πληρωθούμε. Αποφασίσαμε να αυτοδιαχειριστούμε οι εργαζόμενοι το μαγαζί ώστε να μπορέσουμε οικονομικά να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας.

Από Δευτέρα 18/7 σερβίρουμε το πρωί καφέδες-ροφήματα και βράδυ μετά τις 8μμ θα λειτουργεί κουζίνα. Όλα σε οικονομικές τιμές, για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων.Καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε έμπρακτα την προσπάθειά μας.

Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας στο δίκαιο αγώνα μας. Να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας. Να καταβληθούν οι μισθοί μας άμεσα.

Οι εργαζόμενοι της Εταιρείας«applebee's» στη Λ. Νίκης (45)  

http://applebeessquat.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου